איך מכינים סושי אינסייד אאוט

סושי אינסייד אאוטאז מה, אתה רוצה לדעת איך להכין סושי אינסייד אאוט? הגעת למקום הנכון!

מהו סושי אינסייד אאוט?

סושי אינסייד אאוט זהה במרכיביו לסושי הקלאסי "הקונבנציונלי". ההבדל היחיד בין השניים הוא בטכניקת הגילגול, וכמובן בתוצאה הסופית שהיא בעלת טעם זהה אך מראה שונה. סועדים ומסעידים רבים מעדיפים את שיטת הגילגול הזאת על פני הקלאסית פשוט משום אפשר לדחוס הרבה יותר מלוי לסושי(ע"ע סושי ישראלי) והצורה שלה מושכת ויצירתית יותר.
העיקרון שעומד מאחורי סושי אינסייד אאוט הוא שהאורז ממוקם מחוץ לאצה ולא בתוכה. איך זה נעשה? תקראו את המדריך, וגם אתם תוכלו להיות הבעלים הגאים של רול אינסייד אאוט.

ציוד נדרש

  1. מחצלת
  2. נורי
  3. אורז
  4. דג
  5. שאר ירקות (אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק\עירית, אספרגוס, כל מיני סוגים של ירקות יפאנים כבושים..)

אופן ההכנה

שלב 1. עוטפים את המחצלת.

בתקווה שאתם משתמשים במחצלת עם צד אחד שטוח, ולא בסוג הזול יותר בו שני הצדדים עגולים, הצמידו תחילה את הניילון הנצמד לקצה המחצלת בדופן המעוגלת כך שכיוון מקלות הבמבוק מקבילים לכיוון הגלילה של הניילון הנצמד. עמידה על התנאים הקטנוניים האלה תמנע ממכם הסתבכות מיותרת בעטיפה של המחצלת ומאוחר יותר במהלך השימוש בה אז שימו לב.
כעת לפפו את הניילון הנצמד מסביב למחצלת תוך כדי מתיכה קלה של הניילן על מנת ליצור משטח חלק ללא קפלים ושאר תחלואות הנובעות משימוש לא הולם בניילון נצמד. לפפו 2-3 סיבובים שלמים של ניילון נצמד מסביב למחצלת וסיימו את הליפוף בצד המעוגל של המחצלת. הסיבה לכך היא שהמשטח צריך להיות חלק, ומאחר ואנחנו עובדים עם הצד השטוח של המחצלת, הפתיחה והסגירה של תהליך ניילון המחצלת נעשה ב"גב" המחצלת, בצד המעוגל.

שלב 2. נקודת השבירה.

לוקחים אצת נורי ושוברים אותה לשניים באמצע הצלע הארוכה יותר של האצה (אם היא לא נשברת בקלות, היא ישנה או סתם לא איכותית במיוחד). את חצי האצה מניחים על המחצלת, במרווח של כ5 סנטימטרים מהקצה הקרוב של המחצלת, כאשר החלק המחוספס של האצה פונה כלפי מעלה.

שלב 3. המהפך.

מרטיבים את הידיים במים (המהדרין עושים זאת במים מהולים בחומץ), ומכדרים מהאורז כדור קטן. יש להשתמש בכמות אורז שתכסה את כל מחצית האצה בגובה של כסנטימטר אורז, מבלי ללחוץ אותו אל הנורי. חשוב שהפיזור של האורז על גבי האצה יהיה אחיד.
עכשיו נותר להפוך את הנורי כך שהאורז יהיה כלפי מטה (על המחצלת כמובן..) והצד החלק של האצה פונה כלפי מעלה.

שלב 4. הנחת המילוי.

כעת הגיע הזמן להניח בקצה האצה הקרוב אלינו את רצועות הדג והירקות שהכינונו מבעוד מועד, אשר יהוו את מילוי הסושי. חשוב לסדר את מילוי הדג והירקות באופן אחיד לאורך האצה, אחרת הרול לא יהיה שווה לכל אורכו.

שלב 5. מתחילים לגלגל.

תופסים בקצה המחצלת, ובקצה האצה ביחד וסוגרים באמצעותם על המילוי. חשוב לשמור על לחץ אחיד על הרול בכיוון שמורה החץ באיור.

שלב 6. לנשום עמוק, הגעת לחלק הקשה.

שאלה

אחוז ביד אחת את קצה המחצלת ומשוך בעדינות קדימה, תוך כדי שהיד השנייה אוחזת "בגבעה" שנוצרה מעל המילוי בשלב הקודם ועוזרת לתנועת הגילגול תוך כדי הפעלת לחץ להידוק הרול המתהווה. אם לא הצלחת בפעם הראשונה, לא נורא, נסה שוב. אחרי כמה פעמים זה ממש כמו לרכב על אופניים, רק שבמקום אופניים יש לך אורז מוחמץ ודג עטופים באצה.

שלב 7. הרול מוכן.

הרול מוכן. אם הקצה לא נדבק לחלוטין אפשר להרטיב אותו עם מעט מים כדי שיצמד. כעת כל שנותר לעשות זה לקחת סכין מטבח חדה ללא שיניים, אפשר להעזר אפילו בסכין יפאנית פשוטה, להרטיב אותה מעט ולחתוך את הרול לשני חלקים שווים באורכם. כל חצי רול, לחלק שוב ל 3-4 מנות לפי העדפה.
מזל טוב, יש לך סושי!

4 1 vote
Article Rating

רכיבים

לא נמצאו רכיבים למתכון

הוראות הכנה

לא נמצאו שלבי הכנה

דרג את המתכון

סושי אינסייד אאוט
  • דרוג ממוצע

    (4.9 / 5)

  • דרג את העמוד

  • 1 2 3 4 5

  • 1040 אנשים כבר דרגו

Subscribe
Notify of
27 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אחרי שחוצים את האצה האם מניחים את המילוי בצד הצר או הרחב של החצי? בהמחשת שלב 4 המילוי מונח על הצד הצר ובהמחשת שלב 5 המילוי מונח על הצד הרחב. זה משמעותי אם נחוץ לגלגל את כל אורכה של האצה. תודה היי יהודית, אחלק את התשובה לשניים – אם משתמשים בחצי אצה, כמובן שמניחים את המרכיבים לאורך הפאה הארוכה יותר של חצי האצה. אם משתמשים באצה שלמה – כאן יש בחירה. אפשר להניח את המרכיבים לאורך הפאה הארוכה יותר כדי ליצור יותר חלקים, או לאורך הפאה הקצרה יותר כדי ליצור חלקים "שמנים" יותר (עם רדיוס גדול יותר, או פשוט יותר… Read more »

רציתי לדעת איך מטגנים את הרול עם האורז מגולגל מבחוץ קריצפי מהטיגון היי עליזה, זה די פשוט, עוטפים את הרול בטמפורה ומטגנים עד שמזהיב.
מצרף לינק למדריך בבלוג של עוז תלם שמסביר כל מה שצריך לדעת על טמפורה. בהצלחה!

אתר מדהים! בהיר וברור, כיף להכין אוכל מסובך בכזה בטחון! אלוף!

מה לגבי ההשומשום שמפזרים מעל האורז? האם זה שומשום רגיל שקונים בסופר? ראיתי שחלקו בהיר וחלקו שחור. ממה זה נובע? היי הילה, שומשום שחור הוא למעשה שומשום בהיר שעבר קלייה – מה שמשפיע על הטעם וכמובן על המראה. מומלץ בחום!

אחלה אתר!

מדריך מפורט וחמוד מדהים כמה קל ופשוט להכין מאכל שעדיין נחשב "מתוחכם" וקשה להכנה תודה רבה!

שלום
אתר נהדר אשר מסייע לי רבות. הסברים מעולים.
במתכון הזה – אני מכיר (נדמה לי שכך רואים גם בתמונה) שהרול מבחוץ מקבל סומסום שחור או רגיל. איך זה נעשה?
והערה יותר כללית – "גירסא להדפסה" הנהוגה באתרי מתכונים, תועיל מאוד לקחת את המתכון למטבח במקום את הטבח למחשב… תודה!

משהו שאני תופסת ממנו בכל מה שקשור לסושי אמר לי שאם צריך להשתמש בפלסטיק נצמד סימן שהסכין לא מספיק חדה. זה נכון? היי יעל,
חצי נכון. עטיפת הרול לפני החיתוך יכולה לעזור לשמור על כל המרכיבים ביחד, במיוחד אם השף הוא לא הסכין הכי חדה במגירה.

היי יעל,
חצי נכון. עטיפת הרול לפני החיתוך יכולה לעזור לשמור על כל המרכיבים ביחד, במיוחד אם השף הוא לא הסכין הכי חדה במגירה.

פעם קודמת שניסיתי להכין בבית יצא מאוד טעים אבל נראה מה זה גרוע…

טוב שאתם לא רואים אותי עכשיו מרייר עלהמסך

הופעות מוזיקה בתל אביב איך המים בברז בתל אביב? גשם בתל אביב החמישיה הקאמרית - כל הקטעים תכשיטי מקרמה
27
0
Would love your thoughts, please comment.x
דילוג לתוכן